V75 Halmstad 11 mars

Halmstad är värd för lördagens V75-tävlingar. Det känns öppet på förhand och jag har en duo i omgången. Både 12 Marabou Brodda (V75-2) och 4 Dogleg (V75-5) ska räknas med vinstchans om de får fina resor.

King Of Everything gjorde en mycket bra insats när han vann silverdivisionen och slog favoriten Bourps Victory i Örebro förra helgen. ATG-sändningen lade fokus på att hästen vann tack vare jänkarvagn och barfota runt om.

Jag kan berättar att King Of Everything vann tack vare att han är en riktigt bra häst och att Claes Svensson satt honom i bra form.

_

Ytterligare en faktor för vinsten var upplägget. Tränaren var inne på att släppa men lät Magnus A Djuse bestämma taktiken och hade han lämnat över ledningen till favoriten hade det inte blivit vinst.

Fler hästar kommer att få stryk av King Of Everything när han springer i spets – och det oavsett om han går med och utan jänkarvagn.

_

Spännande tränarnamn

Jörgen S Eriksson slutade etta och trea i klass II-försöket genom Solkattens Lucas och Frazze. Jag tycker att han gör det mycket bra som tränare och går från klarhet till klarhet. Jörgen tar hela tiden fram nya hästar och syns både med yngre och äldre travare. Det är kul att se.

På lördag är det Halmstad som gäller och jag tror att vi kommer att få fina förutsättningar. Det väntas minusgrader på morgonen och kvällen men de brukar salta väl och det är inga problem.

Jag startar två hästar i omgången. Marabou Brodda (V75-2) har gått fint i vinter och är min bästa chans men det är ingen lätt uppgift från svårt läge. Dogleg (V75-5) är också ett outsiderbud.

Som jag sagt tidigare är det kul när de bästa hästarna kommer ut och på lördag gör Önas Prince (V75-3) comeback. 

Four Guys Dream har gått jättebra men missgynnas av bakspår. Jag tror att Önas Prince öppnar snabbt till spets och spikar.

Mitt andra singelstreck är Hirondelle Sibey (V75-1) i stoeliten.

_

V75-1: 1 Hirondelle Sibey har mött tufft motstånd i Frankrike och och jag chansspikar i debuten hos Björn Goop. Det borde vara bra chans i stoeliten om hon sköter sig. 

V75-2: 12 Marabou Brodde har chans i klass I-försöket. Hon har gått jättebra i vinter och känns fortsatt fin i träningen. Hon går bra bakifrån men vi behöver flyt och jag hoppas på högt tempo. 9 Noxx Vrijthout och 8 Brady D.E. är tuffa emot men de har också svåra utgångslägen.

V75-3: 6 Önas Prince gör spännande årsdebut och kommer säkerligen få en kanonsäsong. Från det här spåret tror jag att han hittar till spets och vinner. 10 Four Guys Dream är vass och tidig vid gardering, men bakspår är ett minus.

V75-4: Fjärde avdelningen är ett mycket öppet stolopp med lärlingar. Mitt förstastreck och spik på lilla systemet är 6 O’Hara. Hästen var bra vid segern senast och har intressant spår på startvolten. 13 Olga Utca är stark och har bra form men det blir inte lätt från dubbla tillägg.

V75-5: Min andra häst i omgången är 4 Dogleg i lägsta klassen. Jag tycker att hästen spurtade bra i comebacken och tror att han ska ha gått framåt med loppet i kroppen. Dogleg kommer att duga i rikstoton framöver och har chans. 3 Judge D. ser ut att vara värst emot.

V75-6: Bronsförsöket körs över lång distans och jag rankar 5 E.L.Jetpack etta. Hästen är bra men kan få svar i spetskörningen. 2 Jello W. var bra senast och kan få loppet.

V75-7: 7 Laradja Vrijthout är bästa hästen i silverdivisionen och kort distans är hans bästa. Ett tänkbart spikbud men han återkommer efter paus och har spår väl långt ut på vingen. 5 Eros Zola är ett givet bud och 4 Corsaronero Font håller bra form. Om det blir högt tempo kommer 11 Unique Creation in i matchen.

_

Thomas system

V75-1: 1 Hirondelle Sibey. Res: 5-9.

V75-2: 1, 6, 8, 9, 12. Res: 5-3.

V75-3: 6 Önas Prince. Res: 10-5.

V75-4: 1, 2, 5, 6, 8, 9, 13, 14. Res: 11-15.

V75-5: 1, 3, 4, 12. Res: 11-10.

V75-6: 1, 2, 5, 7. Res: 3-10.

V75-7: 4, 5, 7, 11. Res: 2-3.

Spelförslaget är på 2 560 rader och kostar 1 280 kronor att lämna in. Om man spikar 6 O’Hara i den fjärde avdelningen blir systemet på 320 rader och kostar 160 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com