V75 Momarken 18 mars

2022 vann jag med Stenson men i år åker jag inte till Norge och Momarkens V75-tävlingar. Omgången är inte lätt att bena ut men jag har ett starkt spikbud i Frode Hamres Stoletheshow.

V75 avgörs på Momarken och jag har bra minnen från förra året då jag vann med Stenson. Skillnaden är inte så stor från svenska banor men kurvorna är lite snävare och rakarna lägre. Till exempel är upploppet längre än på Axevalla. Voltstart skiljer sig en del från Sverige och i dessa lopp är det stor fördel norska kuskar.
Förra helgen segrade Marabou Brodda klass I-försöket. Jag hade spår tolv i voltstart och eftersom det var flera från framspår som inte är så kvicka valde jag att chansa från början.
Vi kom smidigt fram men det kostar samtidigt lite att accelerera. Hästen i dödens såg trög och oinspirerad ut och då valde jag att gå redan 600 kvar. Marabou Brodda fick göra mest jobb och var bara bäst. Nu blir det finaler på Solvalla nästa helg.

Jensen brukar ligga lågt
I gulddivisionen gjorde Önas Prince årsdebut och såg fantastiskt fin ut. Det blir spännande att följa honom under året.
Det hände mycket i Halmstad och i stoeliten segrade EenymeenyminymoeDK med Flemming Jensen. Han trodde inte på chans innan loppet men körde inte som att han låg lågt. Jag har hört Jensen i många år och han har aldrig delat ut någon vinnare i förhandssnacket. Det är det enda man kan säga till hans försvar.
EenymeenyminymoeDK blev utsvarad i tredjespår men räddades lite av att spetshästen Hirondelle Sibey var dålig i ledningen. Hon var inte i tävlingsmässigt skick.

Vi som tävlade märkte inte att det var strul med ATGs hemsida men sådana här problem ska inte förekomma.
Det är säkert inte alla tränare som håller med mig men bara hästarna inte har kommit ut på banan är det inga problem att sela av och vänta en stund.
Sedan finns det såklart gränser hur länge man kan vänta.

V75-1: Första avdelningen är ett stayerlopp och 8 Starbec’s A.to Z. är mitt förstaval men 12 Ble du Gers är en stark häst som har ett lopp i kroppen efter uppehåll. Jag tar även med 7 Bransbys Juke Box och 10 Roofie. Den sistnämnde hade krafter kvar på Jägersro i förra loppet.

V75-2: 7 Sandokan är ett tänkbart spikbud i lägsta klassen men spåret är en bit ut på vingen och hästen galopperade i förra loppet.
8 Patrick Palema verkar bra och 1 Canopus och 3 Gucci Lane har passande spår.

V75-3: 11 Castor The Star är bästa hästen i bronsdivisionen. Han vann från ledningen senast och bakspår över sprinterdistans känns inte optimalt även om det är långt upplopp på Momarken. Jag tar sex streck och vill varna lite för 7 Es Trenc.

V75-4: Kallbloden gör upp i fjärde avdelningen och det känns som ett ganska klurigt lopp med hästar från två volter. 1 Bäcklös Uriel har gått bra i vinter men spåret kan bli en fälla. 13 Stumne Fyr känns bäst från tillägg. 8 Brenne Rön går bra varje gång och jag tar även med 4 Ard som gör regidebut.

V75-5: En öppen spårtrappa för ston och mitt förstastreck går till 6 Infinity Sisu som mötte tufft motstånd i fjol men hon gör comeback och det kan skrälla. Glöm inte 12 Precious Lane som är gynnad av strykningar.

V75-6: 2 Stoletheshow hade ett jättebra år hos Frode Hamre i fjol och mötte mycket tuffare motstånd än han stöter på här. Såväl läge som kort distans passar och jag finner ingen anledning till att gardera även om det är årsdebut.

V75-7: 2 Mercenary hade iskallt spår i förra loppet. Hästen har gått bra i vinter och startar med bättre förutsättningar här. Det är ett öppet klass I-försök men jag hoppas att han kommer till ledningen och chansspikar.

Thomas system
V75-1: 7, 8, 10, 12. Res: 9-4.
V75-2: 1, 3, 7, 8. Res: 5-11.
V75-3: 1, 2, 4, 6, 7, 11. Res: 8-10.
V75-4: 1, 4, 8, 13. Res: 11-12.
V75-5: 1, 2, 3, 5, 6, 12. Res: 7-11.
V75-6: 2 Stoletheshow. Res: 4-3.
V75-7: 2 Mercenary. Res: 7-5.
Spelförslaget är på 2 304 rader och kostar 1 152 kronor att lämna in. Om man spikar 6 Infinity Sisu i den femte avdelningen blir systemet på 384 rader och kostar 192 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com