V75 Axevalla 15 april

Påskhelgen var intensiv med trav varje dag och flera fina prestationer värda att uppmärksamma. Till helgen är Axevalla värd för V75-spelet och jag har en trio med i stoloppet. 

Påsken är en intensiv travhögtid och det är flera saker jag tar med mig från helgen.
Den allra bästa insatsen kom på annandagen från Per Nordström och hans Önas Prince.
1.09,6/1640a från utvändigt ledaren är starka papper och hästen ser ut att fortsatt utvecklas från fjolåret.
Det är nog en tidsfråga innan han får en Elitloppsinbjudan, och jag kan tycka att han redan borde fått en.
Det var också kul att se San Moteur göra sin återkomst till banan.
Väl i loppet var det inget snack och han såg mycket fin ut. Han blir spännande att följa i starterna inför Elitloppet.

”Hon är vinterns häst”
På Solvalla i söndags var det stor jackpot på V75 och även om vi fick se fina insatser från bland annat Milliondollarrhyme var det spelet i fokus.
Tre spelare lyckades hitta alla sju vinnare och man belönades med 21 miljoner kronor vardera. En otrolig bedrift denna skrällomgång och det är bara att gratulera!
Vidare om Elitloppet bjöds det också in en ny häst i söndags.
Just Believe blev den femte hästen att få en rosa biljett och det blir ett exotiskt inslag den sista helgen i maj.
Åttaåringen reser från Australien och blir den tredje australiensiska hästen i Elitloppet. Ingen av de tidigare besökarna har lyckats att ta sig till final, men kanske kan Just Believe bättra på statistiken.
I helgen är det Axevalla som anordnar V75 och jag har tre hästar i V75-4.
Marabou Brodda har inte fått den cred hon förtjänar efter att ha kvalat in till två raka V75-finaler i öppen klass. Jag tycker att hon är lite av ”vinterns häst” på V75 och hon är min bästa chans på lördag.
Wilma Töll är dock bra i träningen och är streckvärd. Även Rizzi Brodda håller fin form men är bara en storskräll.

V75-1: 1 Lozano di Quattro är loppets bästa häst, men det är alltid osäkert när hästar kommer från en svårförklarad galopp. 9 El Vego Khalifa är inte så tokig han heller och har en bra startrygg i 2 Special Chance som också ska passas. Lurigt spår för 4 Rio Alta Wine men kan gå ändå.

V75-2: Svårt i lägsta klassen och jag hoppas klara mig på halva fältet. 5 The Real Ragnar är i toppslag för dagen och blir min tipsetta. 2 Walking the Wire är skrällbudet från passande läge.

V75-3: 8 Hidalgo Heldia är en riktigt bra häst och Jorma Kontio kommer väl överens med sexåringen. Från spår åtta tycker jag dock man måste gardera. 3 Golden Guard har sett fin ut på sistone, 2 Uncle Töll har fin form och 1 Balboa Lux öppnar snabbt från innern.

V75-4: Jag har tre hästar i den fjärde avdelningen varav en är favoriten 11 Marabou Brodda. Jag tror på en bra insats och jag tycker hon ska ses med bra chans om det löser sig från läget. Hon blir spik på lilla systemet. 3 Wilma Töll känns väldigt bra i träningen och barfota är ett litet plus på henne och hon är streckvärd.

V75-5: I högsta klassen väljer jag att spika 9 Unico Broline. Han har årsdebuten avklarad och såg fin ut där. Han kommer vara än bättre nu när han får tävla barfota. Värsta motbudet är 10 Aetos Kronos som jag inte litar helt på ännu.

V75-6: 1 Swish the Cash var fin i comebacken och skulle han försvara innerspår leder han länge. Det står dock bra hästar på dubbla tillägg och jag streckar på. Extra varning för 15 Olga Utca som såg fortsatt formstark ut senast.

V75-7: Avslutningen är inte helt enkel, men jag spikar mig ut problemet och lämnar 4 Robthebank ensam. Han sprang in i vingen senast och galopperade, men såg fin ut efter och kan fälla alla i spurten.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 4, 9. Res: 3-7
V75-2: 1, 2, 3, 5, 6, 9. Res: 11-8
V75-3: 1, 2, 3, 8. Res: 12-6
V75-4: 3, 5, 7, 11. Res: 10-15
V75-5: 9 Unico Broline. Res: 10-7
V75-6: 1, 3, 11, 13, 14, 15. Res: 6-10
V75-7: 4 Robthebank. Res: 3-6

Systemet är på 2 304 rader och kostar 1 152 kronor att lämna in. Om man spikar 11 Marabou Brodda i den fjärde avdelningen blir systemet på 576 rader och kostar 288 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com