V75 Örebro 29 april

Jag tog en V75-seger på hemmaplan förra helgen. Nova Mahiron hade lite tur när en konkurrent galopperade och vi kom till spets men samtidigt fick hon öppna tufft och sprang i 1.10-fart sista 500  meterna. Hon behöver inte skämmas för insatsen.

Miking satt fast med gott om krafter kvar och hade slutat sämst tvåa med fritt i tid. Stenson blev det fel för men han höll godkänt.

Sporten i första rummet
Den här veckan är det kvällstrav (V86) på Åby men sedan är det lunchtrav på Jägersro och Halmstad torsdag och fredag. Hur är det egentligen med tävlingsplaneringen?
För kuskarna spelar det ingen roll, det kan snarare vara fördel men för tränarna är det ett gissel. Vi har normalt svårt att hitta personal och det är inte enkelt att hitta vikarier som kan hoppa in.
Hästarna måste tränas och givetvis kan jag stanna hemma från lunchtävlingarna men jag vill helst köra själv och känna hur travarna fungerar även när det är tävling.
Dessutom blir det inga roliga tävlingar när det är samma kuskar som kör i samtliga lopp.

Det är inga problem att tävla på lunchen då och då men vi måste ha våran kväll i veckan. Med kvällstävlingar ger vi även publiken och hästägarna chansen att vara på plats. Vi måste ha förändringar och det är bråttom.
Jag vill att Svensk Travsport ska ta över befälet och sätta sporten i första rummet.
Jag vet att det finns önskemål att köra lunchtävlingar med start vid 15-tiden och det skulle underlätta både för många aktiva och hästägare.
Jag tycker att vi borde testa och det är inga problem att byta tillbaka om det inte blir ett lyft.

Örebro tar hand om lördagens V75-tävlingar och Orebro Int’l  avslutar omgången.
High On Pepper är bra men det är ett tufft lopp och jag spikar inte.

V75-1: 3 So Far Away Ås har bra form. Hästen är snabb ut och gillar kort distans men det är många kvicka och loppet känns öppet. 1 L.L.Labero kan inte hålla ledningen men blir intressant om han hittar ut i slagläge. 2 Comes With Age är snabb ut och ett tidigt bud. Streck även för 6 Filippa B.J. och 7 Parveny.

V75-2: 6 Jackpot har vunnit över lång distans och ser ut att ha en passande uppgift i lägsta klassen. Från springspår borde han ha bra chans att nå ledningen och hans värsta motståndare har sämre spår.

V75-3: Gulddivisionen är ett intressant lopp. 4 Night Brodde är på väg mot toppformen och mycket snabb bakom bilen. Dock kan det bli svårt att ta en längd på 3 Chapuy. 6 Dear Friend är vass när hon får spara på speeden. Totalt blir det fem streck men jag tar inte med 12 Brambling som är bortlottad. Jag fattar inte hur de orkar hålla på med tolv hästar i guld, speciellt när det är sprinterdistans.

V75-4: 3 Hipster K, 4 Global Dash och 5 Ivory Am är givna bud i klass I-försöket. 8 Lozano di Quattro gynnas av en invändig strykning.

V75-5: Silverförsöket känns också ganska öppet. Mitt förstaval är 7 Hipster Am men spåret är väl långt ut. 6 L.A.Boko har bra kapacitet och måste räknas tidigt. 8 Falcon Eye passas om det är form.

V75-6: I stoeliten har jag en fräck spik. 6 Lady Beluga var hur bra som helst från spår tolv över kort distans i årsdebuten. Det är klurigt med spikarna och jag chansar.

V75-7: Omgången avslutas med Orebro Int’l över stayerdistans. Det är 15 hästar från tre volter och loppet håller hög klass. 13 High On Pepper har varit mycket bra i årets starter och har vettig chans igen men det finns roliga motbud. 11 Power Doc är en fin häst och jag är inne på att 12 Santos de Castella kan duga i årsdebuten.

Thomas system
V75-1: 1, 2, 3, 6, 7. Res: 9-12.
V75-2: 6 Jackpot. Res: 12-10.
V75-3: 3, 4, 5, 6, 8. Res: 12-2.
V75-4: 3, 4, 5, 8. Res: 12-6.
V75-5: 3, 4, 6, 7, 8. Res: 1-12.
V75-6: 6 Lady Beluga. Res: 7-10.
V75-7: 3, 6, 11, 12, 13. Res: 10-15.
Spelförslaget är på 2 500 rader och kostar 1 250 kronor att lämna in. Om man spikar 4 Night Brodde i den tredje avdelningen blir systemet på 500 rader och kostar 250 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com