V75 Umåker 13 maj

Umåker tar hand om lördagens V75-tävlingar och med tanke på dubbeljackpot är det lite extra intressant. Själv åker jag till Charlottenlund på söndag där det körs extra V75 och i storloppet har Önas Prince fin chans.

Jag har flera gånger varit inne på att de bästa hästarna ska starta de största spelformerna men den här gången gör Svenskt Travsport rätt som lagt Daniel Redéns stjärna Francesco Zet utanför V75-kupongen.
Från början var 12-13 hästar anmälda till femåringsloppet Berth Johanssons Memorial på Umåker på lördag men kort före anmälningstiden gick ut var bara fem hästar kvar av någon underlig anledning.

Nu får man försöka njuta av Francesco Zet trots att det blev ett tunt lopp och troligen blir det inget tuffare test men får han en inbjudan till Elitloppet är det inget konstigt. Francesco Zet är tillsammans med San Moteur Sveriges mest intressanta hästar.

Imponerande vinnare

På tal om San Moteur var han ruskigt fin i Paralympiatravet i lördags och han ser ut att komma till Elitloppet med formen på topp. På Åby avgjordes även pokalfinalerna och Joviality var otroligt fin i Drottning Silvias Pokal. Jag spekulerade i att hon skulle få det tufft om hon fick gå utvändigt ledaren men jag var helt snett på det och Joviality vann hur lätt som helst.
I Kungapokalen var Dancer Brodde mycket fin från spets. Tetrick Wania gjorde också ett topplopp men ledaren var helt enkelt för vass.

Jag åker till Danmarks huvudstad på söndag och på Charlottenlund körs extra V75. Storloppet Copenhagen Cup tror jag att Önas Prince vinner trots spår långt ut på vingen. Hästen var mycket bra i Halmstad senast och går från alla positioner.
Jag kör flera lopp och startar egentränade Stenson  (V75-5) från bakspår och Nova Mahiron (V75-7) från bricka fyra. Trots tufft motstånd har hästarna segerchans.
Hank D.K. (V75-2) kör jag åt Sebastian Nilsson. Hästen är bra och snabb ut. Hank D.K. måste räknas.

V75-1: Det är dubbeljackpot och mycket pengar i potten i Umeå. Jag går ut tufft och spikar 7 Chitchat. Han har rätt inställning och ett lopp i kroppen efter paus. Jag tror att Daniel Wäjersten har bra chans i bronsförsöket.

V75-2: Andra avdelningen är ett öppet försök i lägsta klassen. Jag trodde mycket på 10 Jackpot i Örebro senast men då blev det galopp. Han kan få revansch men är ingen spik från bakspår över kort distans. Jag streckar sex hästar och hoppas på en överraskning.

V75-3: Guldbjörken körs för högsta klassen. 4 Brambling hade sämsta läget i årsdebuten men hästen gick klart bra och nu är det mycket bättre förutsättningar. Brambling är inte beroende av ledningen för att vinna och jag spikar. 3 Global Badman känns värst emot.

V75-4: Jag hoppas att det räcker med fyra streck i klass I-försöket. 7 Money Smile och 8 Kingslayer Pellini är mina förstastreck men det är inga roliga utgångslägen. 4 Olly Håleryd verkar vara ett tufft sto som ska räknas även om hon möter killarna. 2 Heartbeat Thunder verkar hålla bra form och passas från perfekt spår.

V75-5: Kallbloden gör upp i Vårbjörken och ett givet streck är 7 Månlykke A.M. men han fick stryk av 2 Pydin i årsdebuten. Jag tar även med 5 Gorm och 6 B.W.Sture.

V75-6: Sjätte avdelningen är ett stolopp med hästar från tre volter. Normalt har 15 Great Skills bra segerchans. Daniel Wäjerstens häst vann Stochampionatet i fjol men nu gör hon årsdebut och har många att runda. 6 Kate River och 12 Invidia är tidiga emot.

V75-7: 2 L.L.Royal är min spik i silverförsöket. Hästen sprang en bra tid på Åby förra helgen. På lördag är det mycket bättre spår och motståndet känns inte riktigt lika tufft. L.L.Royal. kan öppna snabbt och Robert Bergh har bra chans till spets och slut.

Thomas system
V75-1: 7 Chitchat. Res: 2-4.
V75-2: 2, 3, 4, 5, 6, 10. Res: 1-7.
V75-3: 4 Brambling. Res: 3-8.
V75-4: 2, 4, 7, 8. Res: 1-6.
V75-5: 2, 5, 6, 7. Res: 4-12.
V75-6: 2, 4, 5, 6, 8, 12, 14, 15. Res: 10-11.
V75-7: 2, 6, 11. Res: 3-4.
Spelförslaget är på 2 304 rader och kostar 1 152 kronor att lämna in. Om man spikar 15 Great Skills i den sjätte avdelningen blir systemet på 288 rader och kostar 144 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com