V75: Kommer gå galant

V75-1

Halvlurig Brons inleder omgången över den korta distansen! Stall Wäjersten är de som ligger i förarsätet i form av 5 Mellby Joker som vann sin årsdebut och kommer vara än bättre nu. Stallkamraten 2 Global Dash är inte mycket sämre ska sägas!

3 Global Attention och 6 Illfindmywayhome kan bättre båda två än vad de fått ut på resultatraden. Global Attention kan mycket väl vara den som tar ledningen och där kommer Jörgen Westholm knappast släppa förbi sig någon i första taget.

V75-2

Roger Nilsson har med en del segerbud i omgången som man verkligen ska ta på allvar!
Här har han 4 Mellby Illusion men framförallt 5 Barolo Gene i fältet och att sistnämnde ska köras av Örjan Kihlström kan bli succé.
Mellby Illusion gjorde ett par urstarka insatser hos regi Timo Nurmos. Han är betydligt bättre än det han sprungit in och nu ska han köras barfota runt om och med Mats E Djuse.

13 Albert Zonett är en tuffing som tål att gå ute i spåren och noterar att Robert Bergh anmält honom barfota runt om för första gången sedan 24 september ifjol! Återstår att se om det fortsatt blir så, men givetvis ska Albert med på lappen…
Sandra Erikssons bästa chans för omgången tror jag kan vara 8 Holy Moses Mearas som med förra loppet i kroppen är satt i bra form till den här starten som jag garanterar att Eriksson siktat mot med sexåringen.

V75-3

Det var väl inte ”super” att 7 Juan Sisu gick i mål som segrare senast med 30 000 kronor i förstapris. Summan gjorde att han klev ur Klass 2 och nu startar lite halvhårt inne i Klass 1.
Nu är det som det är och nu ska han tampas mot Wäjersten-duon 3 Debonair Mary och 5 Byron Face. Nånting i mig säger att han kommer duga mer än väl ändå! Det är hårt att begära att han vinner, men detta är en fyraåring av stor talang och han är ju framförallt den starka sorten så 2 640 meter tror jag kan passa perfekt. 

Debonair Mary ”riskerar” att sitta i spets tidigt och därifrån blir han svårtuggad förstås och Byron Face passar som handen i handsken med Örjan Kihlström. Fjärdestrecket i loppet faller på 2 Longgone River som till skillnad från senast i Östersund slipper ”jetlag” den här gången.

V75-4

  • Här kommer det gå galant!

Jag fastnar verkligen för 10 Galant Ima. Med rycktussar den här gången tror jag han kan gå ruggigt fort sista biten. Jag tror framförallt även att det kommer bli bra fart på kalaset där framme med 5 M.T.Special Girl och en 6 Across The World som kommer ge järnet och lite till för att bestämma. 

Galant Ima är en djäkel på att avancera ute i spåren och han ska framförallt bli spännande med Mats E Djuse i sulkyn. Roger Nilsson har trimmat sin fyraåring rejält inför det här – det kommer gå galant och jag spikar!

V75-5

Det var ruggigt att se 8 Blumen Indal senast på Gävletravet och är han närheten av lika bra nu så räcker han långt. Det ska dock sägas att det dels är spår 8 nu igen och att motståndet kommer bjuda upp till värre kamp!

7 Laradja Vrijthout som ska springa barfota runt om var klart förbättrad på Eskilstuna senast och är den som är värst emot. Det känns som han äntligen är på väg upp i form igen.
5 L.A.Boko 
gick det inte alls för senast och där jag trodde mycket på honom. Omtag nu med skor på framhovarna. 

Robert Bergh har 4 Laredo Boko som han själv kör men framförallt 11 Mustang Racer som var ruggigt läcker senast. Långskott kanske härifrån men blir knappt lirad…!

V75-6

7 Chrissies Symphony fick ett utmärkt läge i volten och Niko Jokela kommer ge järnet direkt. Stoet har varit riktigt grym flera gånger om i år och jag tror hon kommer duga mer än väl i svenska konkurrensen.

13 Invidia är en tuffing som Daniel Wäjersten kommer tåla att köra offensivt med. 
En med lite missvisande rad är 4 Irma Sisu och så länge hon sköter sig i volten tror jag hon minst är ett starkt platsbud i loppet!

V75-7

Det snackas om ditten och datten och att stjärnan ska bli instängd.
Jag tror inte på det för fem ynka ören. 1 Francesco Zet är så klar som det bara går.

Visst har vi en 10 Ferrari Sisu i spännande form och med läcker insats från senast och så även 8 Zeudi AMG som gjorde ett av Elitloppshelgens bästa insatser – för att inte säga 2 Castor The Star – men nej… 

Norrbottens Stora Pris avslutar kvällen och det med preliminära starttiden klockan 22:46!
Spårlotten trodde nog många gjorde att det här blir intressant, men nja…
 Örjan hittar ut och då ska Francesco Zet vara väldigt svårslagen!

Fler gratis tips hittar ni på; https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com