V75 Kalmar 25 juni

Francesco Zet imponerade förra veckan och dessutom hade hemmalaget en lyckad V75-dag. Denna vecka avgörs V75 på Kalmar. Traditionsenligt går omgången på söndag och jag åker dit med en häst. 

På Boden förra veckan fick vi se en uppvisning från Francesco Zet. Han gjorde inte mer än han behövde men kom ändå in på 11-blankt full väg. Francesco är landets bästa häst för tillfället.
I övrigt fick vi se fyra hemmasegrar – två tränarsegrar till Roger Nilsson och två kusksegrar till Hanna Olofsson varav en var egentränad och en tränas av mamma Gunnel Fredriksson.
Sen tog Daniel Wäjersten också en dubbel – men det är ju mer regel än undantag för tillfället.

”Tror på hygglig chans”
Etonnant gjorde resan till Finland och vann Kymi Grand Prix. Han gjorde en enorm insats och hästen är förfärligt stark.
Ett storlopp i fortfarande har framför oss är Åbys Stora Pris som avgörs i augusti.
Redan på lördag kan en häst bli klar för loppet då man har gjort Nils Arne Eggens Äreslöp på Varig Orkla Arena i Norge till ett inkvalande lopp men starlistan håller ingen högre klass.
Man gör det för krångligt för sitt eget bästa i många storlopp. Låt bara tränarna anmäla på poäng.
Det är både enklast och mest rättvist.
Solvalla arrangerade V86 i veckan och även om tävlingarna var fina, med bland annat en bländande insats från Joviality, så var det tunna fält.
Underligt att man inte kan fylla loppen då huvudstadsbanan kraftigt gått ner i antalet tävlingsdagar.
På våra streckspel behövs det minst tio hästar i loppen för att driva spel på bra sätt.
I de högre klasserna tycker jag dock taket också ska gå på tio hästar. Då får vi jämnare och mer speleggande lopp.
Miking (V75-4) ska till Kalmar på söndag. Hon var bra senast och är inte beroende av löpningsförlopp. Jag tror på en hygglig vinstchans för stoet som är helsyster med Nova Mahiron.

V75-1: Vi går ut hårt och inleder med en spik. 4 Dragons Bar fick ett bra läge och har visat bra kunnande i sina två starter i Norden. Alessandro Gocciadoro har flera segerbud på kupongen men detta är det allra bästa. Garderar man är det främst 6 Crown Wise As och 8 Conte Prad som ska passas.
V75-2: 4 Kyrie Eleison får tipset i lägsta klassen. Han galopperade på vägen i årsdebuten men avslutade bra och kommer säkert vara vassare nu. 7 Giovanna Coger har jag vunnit med och är inte alls en tokig häst. Från bakspår utmanar 10 Mercury Boko och 11 Global Difference.
V75-3: I stoeliten kommer min andra spik. Jag har imponerats av 1 Iceland Falls i hennes senaste starter och från innerspåret tror jag hon kan leda runt om. Motståndet är inte tuffare än vad det har varit på sistone när hon tävlat i Sweden Cup och Jämtlands Stora Pris.
V75-4: Här tror jag på bra chans för mig själv och min 3 Miking. Hon är tuff och inte så beroende av vilken resa hon får. 1 Miss Chevy Neo skulle kunna nå ledningen och 5 Our Pearl har jag kört någon gång och hon har en vass speed.
V75-5: 1 Pure Attack var mycket bra senast och kommer Flemming Jensen rätt på det i volten blir ekipaget svårslaget. Spik på lilla systemet men fäller man favoriten är det istället väldigt öppet och jag tar sju hästar på stora.
V75-6: Jag kostar på mig en rätt bred gardering i gulddivisionen den här veckan. Jag tror 2 Usain Töll håller ut 5 Click Bait men det kan bli körning och då bjuds bland annat Johan Untersteiners duo 1 Falcon Eye och 6 Toto Barosso in i matchen.
V75-7: I avslutningen gillar jag 6 King of Everything och härifrån skulle han kunna köra sig till ledningen. 10 Jimmy Ferro B.R. visade hög kapacitet i årsdebuten näst senast och är ett motbud.

Thomas system
V75-1: 4 Dragons Bar. Res: 6-8
V75-2: 4, 7, 10, 11. Res: 9-5
V75-3: 1 Iceland Falls. Res: 2-6
V75-4: 1, 3, 5, 6. Res: 12-4
V75-5: 1, 2, 3, 6, 7, 10, 11. Res: 5-9
V75-6: 1, 2, 3, 5, 6, 10. Res: 7-8
V75-7: 6, 7, 10, 12. Res: 3-5

Spelförslaget är på 2 688 rader och kostar 1 344 kronor att lämna in. Om man spikar 1 Pure Attack i den femte avdelningen blir systemet på 384 rader och kostar 192 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com