V75 Kalmar: Iceland Falls leder runt om?

V75 Kalmar

En rolig och öppen omgång på midsommardagen där Kalmar står som värd, en mycket trevlig bana som är duktiga på att få till ett bra event på sina travdagar! Gocciadoro har två stora favoriter i omgången som mycket väl bara brakvinner, men tycker vi ska tänka på att de presterat lite ojämnt på slutet! Omgångens spik hittar vi i Stoeliten där 1 Iceland Falls troligtvis spetsar och leder runt om, kan man knäcka eliten bland Hingstar och Valacker i Sweden Cup från dödens ska man inte ha några större bekymmer att vinna här om man är i ordning. 

V75-1

Spännande ändringar på 1 Herakles, Peter lånar ut sin bike och har tjatat av skorna på hästen, har inte gått barfota sedan 2019. Vill inte gå ute i spåren så spår 1 blev perfekt! 4 Dragons Bar gjorde ett riktigt bra lopp i Klass I finalen, slagen på fotot på 11,6a full väg! Kommer nog bli väldigt hårt betrodd här, men Gocciadoros hästar har presterat lite ojämt och man går upp i klass nu, men given på lappen! 6 Crown Wise As är en tidig utmanare till favoriten, men att man fick spåret utanför favoriten försvårar uppgiften en hel del. 8 Conte Prad har en fin rad, och är snabb ut men risk att man blir hängandes här.

Rank 4 6 1 8 11 5 12 2 3 10

V75-2

2 Rex Tile har radat upp segrar på våren, står fortfarande lite hårt inne i Klass II men från ett perfekt läge ska man gardera tidigt. De blir helstängt huvudlag nu och man kör gärna i ledningen! 3 Topping Artist har haft två riktiga skitlägen de senaste två starterna, men ändå sett väldigt bra ut, nu har man fått ett fint läge och kommer troligtvis göra ett bra lopp. 4 Kyrie Ekeison kommer utmana 2 Rex Tile om spets här, kommer man dit är man hästen att slå, varit ute i årgångslopp och går helt klart ner i klass nu.

6 Belgique var ett enormt skrik på Åmåls V86a, vann också. 2 lopp i kroppen nu och de blir första bike nu. Ston brukar ha lite tuffare i den här klassen, men 7 Giovanna Coger har verkligen visat att de inte är några problem! Är startsnabb men spåret är nog lite väl långt ut för att nå spets? Från spets skulle man nog sälja sig riktigt dyrt då man vunnit flera lopp från det läget. Man har siktat för V75 på hemmaplan och man rycker även alla skor för första gången i karriären.

9 Jisco Vacante skulle kunna få loppet här om de blir rejäl körning från 2, 4 och 7, man har en perfekt startrygg och kan få en vettig position. radar upp pallplatser och sätter nog nosen först när som helst! 10 Mercury Boko och 11 Global Difference möttes på Tingsryd senast, där förstnämde drog det längsta strået, dock håller jag 11 Global Difference före då man hade ett riktigt jobbigt läge då, båda ska med tidigt vid gardering!

Rank 4 7 6 2 11 10 9 8 5 3 1

V75-3

1 Iceland Falls vann från dödens i Sweden Cup efter en heroisk insats! Nu har man bästa tänkbara spår och värsta konkurrenten i spetskörningen sida vid sida. Jag tror att man leder runt om här och de andra behöver vara riktigt bra för att knäcka henne, spik! Se upp för 2 Betting Pacer som öppnar rask och troligt kan glida ner i rygg ledaren här, och skulle man få lucka visade man senast att man kan spurta riktigt starkt. 5 Racing Brodda spetsade i guld på Åmål och ledde runt om, är i bra form och har hävdat sig i dessa gäng tidigare. Alltid svårt att räkna med Gocciadoros italienska gäster, men hästen har ett spår långt ut och 6 Blackflash Bar har ingen seger i raden och har inte startat sen början av april, jag tror man får svårt att bara runda dessa toppston. 11 Barbro Kronos har gjort bra prestationer på slutet men nu är de bakspår och medeldistans, känns som två stycken rejäla minusfaktorer. Men hamnar man vettigt på dem kan man plocka många i spurten!

Rank 1 2 5 6 10 11 9 7 8 12 3 4

V75-4

Helt klart omgångens svåraste nöt att knäcka, inte helt oväntat diamantstoet… Brukar ofta skrälla här, men det kan också vara bra att gå kort här för att koppla grepp om omgången! 1 Miss Chevy Neo är en väldigt bra spetskandidat, men har inte gått särskilt bra i ledningen, men vann dock från dödens senast. Jag tror att om man får en ordentlig fråga här kommer man att släppa, men ska ändå räknas med det läget. 2 Ess Mahatma var det lite drag runt senast på Lindesberg när man blev 2a, har också fått ett fint utgångsläge, dock vinner man inte speciellt ofta. 3 Miking är väldigt kapabel och har varit fin i sina starter i år, inte omöjligt att man tidigt söker sig till ledningen här om man får en bra start.

4 Diva Ravina körs barfota bak som är hennes bästa balans, hon har fin form för dagen och hade gott om krafter kvar senast, spår 4 ska inte vara några bekymmer. 5 Our Pearl har aldrig varit i bättre form än vad man är nu, och raden talar sitt tydliga språk. Man låter väldigt optimistisk från stallet och man segerstrider garanterat. Spåret är ett frågetecken, annars barfota runt om! 6 Volitare Express är väldigt tidig för mig, man borde kunna öppna helt okej från springspåret, man har visat 3 topprestationer från helt omöjliga lägen senaste starterna och man rycker alla skor. Kan mycket väl bli en hemmaseger här!

9 Lilo Love är riktigt snabb ut så synd på läget, man har varit borta en stund p.g.a hosta och sedan tränat på för att sikta hit, jag tror de kan bli svårt att vinna men de är en väldigt fin häst och de kan gå med minsta klaff. 12 Cash And Carry har inte varit på topp på slutet och strulat en del, samt varit sjuk. Kommer bli tufft att runda samtliga här, samtidigt vet vi vilken bra spurt hon har, ett långskott.

Rank 6 3 5 1 9 4 2 12 14 13 11 8 7 10

V75-5

1 Pure Attack var 3a i klass II finalen och går upp i klass nu, men det är inte otänkbart att man når spets härifrån. Tiden man sprang på valla är respektingivande, går man framåt av det loppet ska man ha en vettig chans! Man låter ganska uppåt på 6 Xanthis Hilton, springspår och läge för spets. Kommer man dit så kör man nog där, och då är det helt klart hästen att slå. Var ute senaste i Ina Scots minne och gjorde det bra. 7 Tearsinheaven gjorde det bra på Bjerke senast, funkade riktigt fint med barfota balansen och man är ganska optimistisk från stallet! Spännande utrustningsändringar på 9 M.T Sanches som ska prova utan checkrem om de faller väl ut, man kommer också testa helstängt. Volten är ett stort frågetecken men man är snabb ut. 11 A Fair Day hade varit ett fint spikförslag från ett bättre läge, nu har man ett riktigt tråkigt spår och man behöver ha lite flyt. Man testar barfota runt om för första gången och jag tror att man kan vara först i mål trots läget!

Rank 11 6 1 7 10 9 12 8 4 3 5 2

V75-6

Kalmarsundspokalen är omgångens höjdpunkt, här tror jag att 2 Usain Töll har en vettig chans! Missade precis Elitloppsfinalen från ett svårt utgångsläge, och nu får man chansen att visa hur duktig man är, perfekt spår och troligtvis ett vettigt löpningsförlopp. Värst emot i spetsstriden är 5 Click Bait som jag tror sitter i ledningen, och på favoritdistansen tror jag inte man släpper ifrån sig ledningen! 6 Toto Barosso har en kuslig spurt, och det kan bli lite körning i det här loppet och får man spara speeden till slut kan man fälla alla till slut, blir tempot för lågt så tror jag Gocciadoro tidigt är framme med 10 Bengurion Jet och sätter sig i dödens, gjorde ett riktigt bra slutvarv i sweden cup som 2a.

Rank 2 10 5 6 3 7 1 4 8 9

V75-7

1 Red Mile Brodde kan öppna ganska bra och kommer få en bra position här. 5 Behind Bars var inte på topp senast, men har kapacitet för att kunna skrälla här, är allt som de ska så borde man platsstrida. 6 King Of Everything var en riktig snackhäst i maj och de pratades om ett wildcard till Elitloppet från några håll, dock höll han inte riktigt samma klass då som han gjorde strax innan. Men han får nästan alltid iskalla lägen men nu har man ett spår där man förmodligen kommer spetsa ifrån, och får han gå i ledningen är han hästen att slå! 10 Jimmy Ferro B.R imponerade stort från dödens i Prins Carl Philips lopp, fick då ett wildcard till Paralympiatravet där man också gjorde det helt okej! Gocciadoro var dock inte helt nöjd med prestationen men säger att han ska vara bättre nu, barfota runt om som på Färjestad och kommer troligtvis stå för en riktigt bra prestation nu!

Rank 10 6 2 1 3 7 5 4 8 9

För fler gratis tips besök gärna; https://travstugan.se/

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com