V75 Rättvik 5 aug

V75-cirkusen drar till Dalarna och Rättvik. Ledningen är det mest åtråvärda positionen att få och att söka spetsvinnare är sällan fel. Min två spikar tror jag ska dansa undan från spets. Dala-danser från tät vill vi se. 

Zeudi Amg ligger givetvis etta på prestationslistan från förra helgens V75-tävlingar.
Vilken monstruös uppvisning vi fick se. Efter att ha hängt ute i tredjespår så hängde hon i tredjespår lite till och lite till. När det sedan var dags för henne att ge upp så valde hon ett helt annat upplägg. Hon gick undan till ohotad seger i stället. Vi snackar alltså om ett åttaårigt sto i Gulddivisionen! Ja jisses!
Hur många Elithästar har ”gul tränare” Gocciadoro egentligen?

”Enastående bedrift”
En annan häst som tjusat oss med härliga prestationer och med grym karisma ska tydligen lägga skorna på hyllan. Who’s Who med bland annat Derbyseger 2018 och seger i Olympiatravet ska få syssla med annat.
Hästen har haft sina problem och nu får vi hoppas att han är lika framgångsrik i aveln som på ovalerna. Hästen var så väl managerad av Pasi Aikio och man gillade verkligen både häst och tränare. Alltid tråkigt när topphästar slutar att tävla men återigen givetvis ett klokt beslut från kretsen kring Who’s Who.
På fredag körs Derbyt och nu snackar vi kallblod. Noterar att Jan-Olov Persson har lyckats med den enastående bedriften att kvala in sju hästar till Kallblodsderbyt. Grymma siffror och jag lyfter på körhjälmen.
Vilken av Perssons hästar vinner då? Kanske ingen. Vi har en kallblodsdominant till och en ”gul tränare och kusk” även i kallblodsvärlden.
Öystein Tjomsland har i alla fall favoriten i Bore Mikkel. Jag hoppas det blir ett sevärt lopp i alla fall.
Mina egna kallblodsmeriter då? Jag har i alla fall kört den som en gång var världens bästa kallblod nämligen Hallsta Lotus. Bara en sån sak.
Hur det gick? Det tar vi en annan gång.

V75-1: Ett garderingslopp inleder och min taktik är att strecka fem hästar. Eklundhs 4 Farfars Dream gillar jag och den är given för mig. 6 Greensboro Zet och 9 H.C.´S Crazy Horse duger båda mycket bra. Jag blev även förtjust i 7 Corazon De B. senast. Hästen var mycket bra på den banan. Streckar även 10 Mellby Imperial.

V75-2: 6 Decathlon ska väl vara favorit men jag garderar.
10 Never Mind´Em vill jag ha med. Och så betalar jag för 4 Loaded Olle samt 7 Jalapeno K.

V75-3: Gulddivisionen och jag är inne på att startkatapulten 4 Click Bait når sin önskeposition i spets. Då vinner han väl och det blir min spik på det lilla systemet. Det finns en viss möjlighet att 1 Best Ofdream Trio kan fånga upp och det blir det öppet. 3 Global Badman och 6 Mister Hercules kommer med på lappen.

V75-4: Ett nytt öppet kallblodslopp. Det skrällde rätt bra i förra lördagens kallblodslopp och det ser inte helt lätt ut här heller. Jag hoppas få med någon rensare bland mina sju streck. Hästarna 2,6,7,10,11,12,13 pryder min lapp och jag har ingen riktigt stark idé eller chansspik. Här vill vi överleva rätt och slätt.

V75-5: Dags att börja hitta spikar. Jag behöver inte leta länge eftersom Nurmos segerstaplare 6 Southwind Boko är med i listan. Hon  brukar vinna från ledningen och vägen dit ligger öppen på nytt. Spets och slut är mycket troligt.

V75-6: 2 Yohan Hills och 3 Need´Em känns som två självskrivna streck. Bra hästar med bra lägen. Jag plockar även med 4 Bettle Hanover som är snabb samt 9 Kendall Jackson som hade otur senast.

V75-7: Avslutar det hela med en ny spetsspik.  3 Castor the Star tror jag inte missar ledningen och han är mycket dryg att ta sig förbi från spets. Lång distans har han klarat tidigare. Runt om, tack!

Thomas system
V75-1: 4, 6, 7., 9, 10 Res: 2-3.
V75-2: 4, 6, 7. 10 Res: 5-11
V75-3: 1, 3, 4. 6 Res: 9-10
V75-4: 2, 6, 7, 10, 11, 12, 13. Res: 2-1
V75-5: 6 Southwind Boko Res: 1-5
V75-6: 2, 3, 4, 9. Res: 7-12
V75-7: 3 Castor the Star Res: 2-4

Spelförslaget är på 2240 rader och kostar 1120 konor att lämna in. Om man även spikar 4 Click Bait i V75-3 blir det 560 rader/280 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com