V75 Boden 7 okt

Förra helgen bjöds det på fina SM-tävlingar på Åbytravet och Power och Great Skills var två värdiga vinnare. Den här helgen reser V75-spelet till Boden. Omgången är inte helt enkel och jag avslutar med två spikar.

Jag har varit inne på det många gånger i den här spalten att de bästa profilerna och största loppen ska ligga på de stora spelformerna. Så sent som förra veckan ställde jag mig frågande till varför Derbyvinnaren Joviality placerades utanför V75-kupongen.

ATGs spelkoordinator Peter Wallin uttalade sig i frågan hos Travronden och han var övertygad om att spelbolaget tagit rätt beslut men jag är övertygad om att beslutet var fel. Wallin har såklart sina direktiv men det är hög tid att ändra på dessa.

Vi måste fokusera på sporten och se längre än bara en vecka framåt. Förutom Jovialty fanns ytterligare ett tydligt fall förra veckan. SM-eventet inleddes med V86-tävlingar, två kvällar med auktioner och så SM-loppen med V75. På onsdagen kördes två auktionslopp. Bland annat ett tvååringslopp med hela 250 000 kronor till vinnaren där hästar som sålts på auktion ett år tidigare fick vara med i.

Tvååringar ska inte vara med så ofta på de största spelformerna men det borde vara fyra-fem undantag per år och onsdagens auktionslopp var absolut ett sådant tillfälle där vi hade haft chansen att lyfta fram sporten mer i rampljuset. Det hade varit utmärkt reklam.
Det kördes även ett auktionslopp för fyraåringar där vinnaren sprang världsrekord – men även detta var placerat i skuggan av V86.

Tillbaka med besked

Power och Robert Bergh imponerade i Svenskt Mästerskap. Hästen har gjort en otrolig comeback och bara stack ifrån konkurrenterna 400 kvar från ledningen.
Även vinnaren av Sto-SM, Great Skills och Daniel Wäjersten, var vass.

Jag körde Kriterie-kval i söndags och Frank S.H. gjorde ett fint lopp som tvåa men Calgary Games lillebror Fame and Glory var ruggigt bra och det är min vinnare av 
finalen.

V75-1: Robert Bergh har fått fin stil på 4 Head Run och han visade förra helgen helgen att stallet är i bra form. Hästen står bra inne i bronsförsöket men även 2 Maybach W.F. duger i klassen. Från bakspår räknas 10 H.C.’s Crazy Horse och 12 Chitchat.

V75-2: Klass II-försöket avgörs över sprinterdistans och här kan en skräll ligga på lut. 4 I’ve Got Pepper har gått bra i Norrland men nu känns det som att motståndet är tuffare. 7 Hagrid höll bra på Solvalla senast och är ett av flera motbud.

V75-3: Kallbloden gör upp i tredje avdelningen och jag hoppas att det räcker med sju streck. 9 Zargo vann nyligen på V75 men tjänade snabba pengar och det känns som att han står lite tuffare till den här gången. 2 Stålviktor står bra till på startvolten och streckas tidigt. 7 Guli Orkan ser ut att hålla toppform.

V75-4: 11 Olly Håleryd ser ut att bli hårt betrodd men jag vet inte hur det är med formen. Hon svek som stor favorit i förra loppet och har pausat efteråt. 12 Icegirl L.A. skrällde på V75 i Boden i juni och blir farlig med rätt resa.

V75-5: Tre streck borde räcka långt i silverdivisionen. 5 Lindysmuclemania har varit mycket bra i år och ska även kunna duga i näst högsta klassen men han har tuffa konkurrenter på insidan. 3 Devils Tongue kan komma till spets och 1 Laredo Boko är med långt framme utan strul.

V75-6: Scandal Plays Minne heter veckans upplaga av gulddivisionen och jag tror mycket på 7 Axel Ruda. Hästen har haft jättebra form en längre tid och kan vinna både från ledningen och bakifrån. Jag tror att han blir svårslagen.

V75-7: 3 Luv You Schermer var överläsgen från spets i V75 i förra loppet. Då hade han spår åtta bakom bilen och från det här läget är det toppchans till spets och slut igen.

Thomas system
V75-1: 2, 4, 10, 12. Res: 6-1.
V75-2: 1, 3, 4, 5, 7, 11. Res: 2-10.
V75-3: 2, 4, 6, 7, 8, 9, 11. Res: 1-12.
V75-4: 1, 5, 11, 12, 14. Res: 2-6.
V75-5: 1, 3, 5. Res: 9-11.
V75-6: 7 Axel Ruda. Res: 4-10.
V75-7: 3 Luv You Schermer. Res: 10-4.
Spelförslaget är på 2 520 rader och kostar 1 260 kronor att lämna in. Om man spikar 11 Olly Håleryd i den fjärde avdelningen blir systemet på 504 rader och kostar 252 kronor.

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com