V75: Kronan rättas till

V75-1

Väldigt märklig typ av Gulddivisionen den här lördagen, tycker jag. Det är lite halvsvårt att reda ut hur det kommer bli kört men jag tycker att 6 Dats So Cool och 10 Phoenix Photo är självklara strecken.

1 Comes With Age kommer så klart försöka försvara innern och då är han svårslagen men jag blir ej förvånad ifall 2 Dark Roadster lyckas ta sig förbi. 

3 Chapuy är väl alltid aktuell med det här läget vid den här årstiden men jag har ingen riktig feeling för honom för dagen…

V75-2

Det har börjat med en höhö-attityd om 5 Fame And Glory efter att han inte var lika toppenbra senast som han varit tidigare.
Lugna ner er nu, va. Sitt ni där och gardera honom ni och tro ni är klokast i Svea land.

Jag däremot. Jag tror treåringen rättar till kungakronan igen. Den blev lite vid-nuddad senast, men sådant kan vara sunt för alla. Att få en liten klapp på nosen bara. Nu ska han återgå till barfota runt om och Timo Nurmos är garanterat laddad för att visa upp treåringen i toppskick igen. 

Är Fame And Glory Fame And Glory besegrar ingen honom.

V75-3

När det blivit iskallt igen och den här skåningen går runt med köldknäpp på nästippen så vet jag att 15 Ferrari Sisu myser.
Nu ska han åter börja preppas för Sylvesterloppet på Nyårsafton och det tar sin början i Salatrofén.

Han har haft ett halvdant år den här säsongen. Det ska sägas med all tydlighet. Senast återkom han igen efter uppehåll och det blev en hyfsad återkomst för honom som jag tror Connie Luguaer sedan tränat till inför det här. Åttaåringen står med 60 meters tillägg vilket är riktigt tufft, men med något så när vettig resa så förväntar jag mig att Ferrari Sisu går en ruggig slutrepa. Han har tjänat överlägset mest av alla och det är lite som att en elitspelare möter juniorer, på så sätt.

2 Rendez Vous har jag stor respekt för även fast han tjänat 4,5 miljoner kronor mindre än Ferrari Sisu. Erik Adielsson i voltstart är som att se Leo Messi briljera på fotbollsplanen. 
12 Power Doc
 hoppas Åke Lindblom en del på så klart och är den jag rankar trea i loppet. 

V75-4

Min tidiga vinnare var 1 Aurelia Express men ju närmre lördag man kommer desto mer öppnar man upp sig i sinnet. 4 Queen Belina exempelvis har verkligen vuxit på mig senaste dagarna och Jörgen Westholm testar lite nytt som jag tror kan falla väldigt väl ut!

Men, draget: Vinnaren av årets StoChampionatet 10 Joy Sisu blir den här gången ett sto som många väljer att tappa bort.
Jag förstår så klart att framförallt 1 Aurelia Express och 4 Queen Belina blir tuffa att slå, men Joy Sisu har verkligen överraskat på mig hela säsongen. Hon tillhör bland de bättre i kullen men blir oftast underskattad och så även nu. För mig är hon lika given som övriga två nämnda!

V75-5

Ett riktigt roligt lopp som därför kräver sina streck och jag tror det kommer bli full körning hela vägen. 
Peter Untersteiner vid ledning med 4 Tearsinheaven kan leda länge men kommer knappast bli ifred där framme.

Daniel Wäjersten-duon 2 Global Above All och 9 Excusez Moi är givna i segersurret, men man ska inte underskatta tredjehästen 8 H.C.’s Crazy Horse.

Ska vi ha en riktig vältare i loppet så är det 10 Babsans Bankir som ska tävla barfota runt om och går bra över distansen och kommer få en perfekt smygare härifrån utan att behöva stå för jobbet!

Ska jag nämna någon åt det mindre till så är det 5 Declan som jag tycker haft lite av en mellansäsong. Han är bättre än vad raden visat i år.

V75-6

1 Ester degli Dei och 3 Adriatica står ut lite i det här finalloppet och för den snåle mycket väl ett lås. Jag kan dock inte släppa en sån som 4 Elegance Kronos som blir väldigt lågt lirad och det är sällan vi kommer få henne till detta spelvärdet tror jag.

V75-7

Det svider lite som salt i ett sår att lämna 2 Staro Mack Crowe utanför som är en stark fyraåring jag imponerats av – likaså 3 A Fair Day, så klart! 
Jag gillar verkligen 4 Miru Boko här och jag väljer att gå på honom, trots allt!

Jag tycker han underskattas något mot sina konkurrenter den här gången, kommer sväva runt 10-12% som mest och han har hållit en god och jämn säsong.
Den här gången ska Timo Nurmos även lätta honom och jag tycker även Miru Boko är den typen av häst som tål olika upplägg, vilket kommer krävas här där det kommer hända en del. Nej, damer och herrar – här spikar vi!

Close
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com